top of page

Sterke Prestaties van Rugby Academy Noord West Spelers tijdens Regionale Rugby Competitie

Op de laatste Regionale Rugby Competitie van 27 maart hebben de jonge talenten van de Rugby Academy Noord West en uit de regio zich van hun beste kant laten zien. Met spelers uit verschillende leeftijdscategorieën, waaronder U16, U17, U18 en Dames U18, was het een waar spektakel vol groeiende vaardigheden en ongekende vastberadenheid van deze rugbyers.


In de U16-categorie hebben de spelers laten zien welke enorme vooruitgang ze hebben geboekt in het afgelopen jaar. Een aantal van hen heeft zich zelfs in de kijker gespeeld voor Nederland U16! Een welverdiende felicitatie aan: Augy Romein, Faber Siebenga, Finley Edwards, Joep Wassenberg, Kas Goedhart, Kick Liefting, Petter van der Geest en Shayan Khodajoo.


Ook in de U17-categorie hebben de spelers gestreden als één team en laten zien dat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun rugby carrière. We zijn trots om de volgende spelers te feliciteren met hun selectie voor Nederland U17: Bink de Rijke, Jarno Kamphuis, Sjoerd Bakker, Tim Mesman, Youri Rost. Op dit moment verblijven Manus van Leeuwen en Mackenzy Roberts in het buitenland, maar zodra ze terug zijn, worden ze uitgenodigd om zich bij de training aan te sluiten.


De U18-categorie heeft gedurende het seizoen laten zien hoe ze steeds meer één team worden, ondanks de beperkte contactmomenten met elkaar doordat het logistiek lastig was om samen te trainen door de cluster met Oost en Noord-Oost. Ook hier zijn een aantal spelers geselecteerd voor de voorselectie, die zich voorbereiden op het EK in november. Gefeliciteerd aan Adar Falan & Yanai Janssen! Net zoals bij de U17 zijn er twee spelers op dit moment in het buitenland, maar zodra ze terug in Nederland zijn, sluiten Kuba Thomas en Siep Walta zich aan bij de trainingsgroep.


De dames U18 maakten ook een sterke indruk met hun grote afvaardiging vanuit Noord-West tijdens het eerste jaar van de aparte damescompetitie tijdens de RRC. Het was prachtig om te zien hoe deze speelsters samenkomen in één team, iets waar we als regio trots op mogen zijn. Uit deze groep zijn de volgende dames geselecteerd voor Nederland Dames U18: Amber Viskil, Imme Bevers en Lieke van de Griend, Noa Visser, Selma Heitlager, Sietske van Ree, Ymke Stuifbergen. Verder zullen Fay Bushnell en Mieke de Vries op een later moment worden toegevoegd aan de trainingsselectie om zich verder te ontwikkelen. Ook Sylvie Moelee heeft een plek in deze selectie bemachtigd en is uitgenodigd voor de Dames XV-selectie die zich voorbereidt op de WXV-competitie later dit jaar.


Al met al was het Regionale Rugby Competitie seizoen '23/'24 een triomf voor de spelers van de Rugby Academy Noord West en de regio. De prestaties getuigden van toewijding aan het spel en vastberadenheid om talenten te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Deze jonge atleten beloven een opwindende toekomst voor de rugbysport, zowel in de regio als daarbuiten.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page