top of page
Nederlands vs Belgie 2023

OVER RUGBY ACADEMY NOORDWEST

De Rugby Academy voor rugbytalenten uit de regio NoordWest Nederland.

De Rugby Academy is het opleidingsinstituut voor talentvolle jonge rugbyers (m/v) tot 21 jaar. Doel van de Rugby Academy is om rugbytalenten de optimale kans te bieden op een topsport carrière in de rugbysport en zo bij te dragen aan versterken van het rugby-niveau in Nederland.

Er zijn 6 regionale Rugby Academies in Nederland. De Rugby Academy NoordWest is in 2009 opgericht met als eerste locatie Alkmaar. RANW werkt in Alkmaar samen met het Willem Blaeu College en in Hoofddorp met het Haarlemmermeer Lyceum. Ze zijn druk bezig met groeien, om zo het aantal RANW spelers te vergroten. En breidt begin 2024 uit met locatie Kennemerland in samenwerking met het Mendel College. Ook komt er een locatie in Amstelveen, hier zijn de onderhandelingen met een geschikte school nog volop in gang. RANW heeft samenwerkingsafspraken met vrijwel alle rugbyclubs in Noord-Holland.

Gemotiveerde spelers (jongens en meisjes) uit de regio worden (dagelijks) getraind om hun talent te ontplooien. Dit komt bovenop de trainingen die de spelers bij de eigen club volgen.
Een gekwalificeerde en gemotiveerde staf van rugby coaches en trainers ‘Strength & Conditioning’ verzorgen dagelijks veld- en krachttrainingen. Daarnaast is er een sportmedische staf waar de talenten gebruik van kunnen maken.

Het trainingsprogramma wordt opgesteld in samenwerking met Rugby Nederland en de 6 Rugby Academies in Nederland.

In dit programma staat de sporter centraal en is gericht op talenten een betere kans te geven. Talenten eerder te herkennen en te ontwikkelen door hen een betere kwaliteit en begeleiding te geven.

Rugby Academy NoordWest biedt drie programma’s aan die deel uit maken van de Pathway van Rugby Nederland.

piramide structuur RANW
  • Rugby Academy NoordWest programma

    Voor scholieren op de middelbare school verzorgen de Academies in nauwe samenwerking met de Topsport Talentenscholen een programma waarin de weg naar Topsport en de weg naar het eindexamen samengaan volgens het NOC*NSF principe: de duale leerlijn.

    Zij trainen 4 x per week in totaal ongeveer 8 uur.

  • Senior Academy programma Het nieuwe programma springt in het gat dat is ontstaan door het ophouden van het NTC programma en biedt de spelers uit het bestaande Academy programma (voortaan het junior programma genoemd) een mogelijkheid om verder te ontwikkelen en door te groeien richting het nationale programma voor de u18/u20 selecties in Amsterdam. Het Senior Academy programma biedt talentvolle, gemotiveerde spelers de kans om de aansluiting bij de top te bereiken en is te volgen naast het reguliere trainingsprogramma dat de clubs.

  • RRD (Regionale Rugby Dagen). Gedurende het jaar krijgen spelers (ook die niet op een Academy zitten) de kans om op hoger niveau met leeftijdsgenoten te trainen en wedstrijden te spelen. In regionale teams wordt er als team tegen de andere regio's gespeeld op verschillende locaties in het land. De Regio Dagen worden verspreid over de maanden oktober, november, februari en maart.

  • Roadshow De rugby academy komt naar jou! in de roadshow gaan wij bij de clubs in de regio langs om de jeugdspelers te voorzien van een clinic waarbij we werken aan de skills die binnen rugby belangrijk zijn. Naast dat we een clinic aanbieden aan de jeugd zal er ook een trainer aanwezig zijn die de coaches van de club meeneemt in de skills van een trainer/coach waarbij je nieuwe dingen leert over training geven en leuke oefenvormen krijgt aangereikt waar je zelf op de trainingen mee aan de slag kan. Lijkt het jouw club leuk om mee te doen aan de roadshow, meld je dan aan en we komen naar jullie toe!

DAGELIJKSE LEIDING RANW
RANW - rugbybal

Technisch directeur/

Head coach

Mats Marcker

Level 4 Coach

RANW - rugbybal

General Manager/

Head of S&C

Kevin Karper

ASCA Level 2

CONTACT

Robonsbosweg 6, 1816 MK Alkmaar

info@rugbyacademynoordwest.nl

Bedankt voor je bericht!

TRAINERS
RANW - rugbybal.png

Rugby trainer

Wiet van Duin

Level 3 Coach

RANW - rugbybal

Rugby trainer

Lucas Paskins

Level 2 Coach

RANW - rugbybal

Rugby trainer

Loet van Alen

Level 2 Coach

bottom of page