top of page

REGIO RUGBY COMPETITIE VOOR MEIDEN EN JONGENS!

Bijgewerkt op: 2 nov. 2023


nationale selectie rugby nederland

Dit jaar zal de tweede Regio Rugby Competitie (RRC) van start gaan. De competitie is onderdeel van de Pathway om een meer transparante en hoge kwaliteit in talentidentificatie te garanderen. De beste spelers en speelsters van elke regio, in de categorieën onder 16, onder 17 en onder 18. De jongens zullen elkaar 5 keer treffen. Voor onder 18 meiden regiocompetitie wordt het maximaal haalbare aantal competitie rondes nagestreefd.


Voor een succesvol verloop van de Regio Rugby Competitie, doet Rugby Nederland een beroep op de expertise van alle rugby academy’s. Het doel van de competitie is om talenten te identificeren. De wedstrijden worden gespeeld op woensdagen op het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam. Op deze manier hebben de clubs, spelers en gezinnen tijd voor andere activiteiten in het weekend en vakanties. De competitie biedt niet alleen een kans voor spelers om zich te tonen. Het is ook een moment waarop talentvolle coaches en scheidsrechters de kans krijgen dit te doen.


Woon jij in Nederland en wil jij kans maken om geselecteerd te worden voor het Regio team en wie weet één van de nationale selecties? Schrijf je dan nu in bij een Rugby Academy bij jou in de buurt!

 

Regio Noordwest

– Voor meiden U16-17-U18 klik hier

– Voor jongens U14-15-16-17-18 klik hier

– Voor jongens U12-13 klik hier


Speeldata Regio Rugby competitie (U16-17-18) 11 oktober, 8 november, 29 november, 13 maart en 27 maart (Finale).


Speeldata Regio Rugby Dagen (U14-15)

14 oktober, 11 november en 10 februari.


Speeldata Regio Rugby Dagen (U12-13)

11 november en 10 februari

 

Aan de hand van de wedstrijden worden de spelers voor het nationale team geselecteerd. Kristof Vanhout over de competitie: “In voorgaande jaren liepen er te veel dingen door elkaar. Nu met de nieuwe opzet is het in 1 oogopslag duidelijk. Er wordt met alle betrokkenen gestreefd naar kwaliteit boven kwantiteit. De uitvoering van een transparante en kwalitatieve talentidentificatie is waar het in deze fase van talentontwikkeling om gaat”.

Comments


bottom of page